KuMuTu ry

Kuusankosken Musiikkiluokkien Tukiyhdistys
 

KuMuTun kesäleiri Musiikkiluokkalaisille

Pieniä muistoja Puhjonarannan kesäleiriltä 26.-28.7.2018

Saavuimme helteisen kesän helteisenä aamuna Puhjonrantaan into pinkeänä, ensimmäisen leiripäivän virkeydellä. Olikohan kukaan osannut nukkua yöllä jännitykseltään? Leiri alkoi majoitustilojen valtauksella ja leirilounaalla. Nostimme Suomen lipun salkoon merkiksi siitä että olimme paikalla leirimielellä.

 


Sitten alkoivat touhut ennen huveja. 


 

 

 

Oikealla alakoulun aloittelevan suurkuoron tyyli touhuilusta ja alhaalla tulevien nelosten touhuilu.Tässä valvojien touhuilumalli...

 


Ja sitten valvojien esimerkki hellepäivän touhuilusta. Melko reilua... 
Onneksi Puhjonrannassa on loistava uimaranta. Kesäkelit hellivät meitä lähes koko leirin ajan. Ensimmäisenä iltana saimme koko taivaan täydeltä vettä ja ukkosmyrskyä niskaan puolen tunnin ajan niin, että kahlasimme nilkkoja myöten vilvoittavassa kesäpurossa päivälliseltä majoitustiloihin. Pojat kävivät uimassa lätäköissä, koska uimavalvoja ei ollut vielä valmiina rannassa. Eikä tietenkään ukonilmalla saa mennä järveen.

Hellekelit tekivät leirikasteista siedettäviä, ehkä jopa toivottuja. Vasemmalla leirinjohtaja Millan kaste. 

Milla joutui yllätetyksi kesken alueen esittelyn, kun Arssu päätti, että leirinjohtajan kasteen aika on koittanut. Nöyrästi Milla astui lankulle (laiturille), kun Arssu lempein ottein viskasi hänet Rapojärveen. 
Ensimmäisenä iltana Ann-Mari sai vahvistekasteen "20 kertaa kesäleirillä" -vuosijuhlan kunniaksi omilta luokkalaisiltaan. Vesi oli kuulemma ihanan virkistävää. Mitä nyt toinen kenkä meinasi saada oman kasteensa samalla. Joku sen onneksi lennosta nappasi Ann-Marin jalasta, niin oli vauhdikas kaste tämä.Tärkeä leirikaste oli myös Marjalla, joka kastettiin nyt ensimmäisen leirinsä kunniaksi, ensimmäistä kertaa...  Saattoipa olla, että erityisasemastaan johtuen, muutama kasteämpäri oli täytetty kylmällä kaivovedellä. Näin kertoo leirilegenda.


Keleistä johtuen uiminen ja vesileikit ja kaiken maailman hypyt laiturin päästä ja sylistä olivat kaikille mieleen, erillisiä vesipetoja ei ollut. Leiriläisetkin saivat siis kastautua useita kertoja päivässä; Nimittäin liian vähän on tullut uitua, jos tukka on ehtinyt välissä kuivamaan. Uikkarit ja pyyhkeet eivät olleet hyvistä yrityksistä huolimatta kuivia kuin korkeintaan aamuisin.


Tässä on pistetty pystyyn Rapojärvi spa. Leiriläiset löysivät pohjasta savea, joka sitten tietenkin hierottiin naamoihin, kauneus kirkkaana mielessä. Tanjan pikaisen tutkimuksen mukaan savi oli ihan terveen näköistä, eikä se edes haissut pahalle. 
Joka aamuinen lipunnosto päivänalkamisen merkiksi... Tässä 3M:n, tulevan 4M:n Kerttu ja Kerttu nostamassa toisena päivämä lippua Jaakko-kullan tahtiin.Yrjöpyörä oli kovasti käytössä. Jos se tukka ei muuten kuivanut, niin viimeistään tässä... Tänä vuonna kukaan ei yrjönnyt pyörittyään yrjöpyörässä, mutta muutamalla tuli selvästi huono olo, joten diskoiltana yrjöpyörään ilmestyi jeesusteipit epäkuntoisuuden merkiksi. Pyörän keskipakoiskeskitin oli jumittunut. Ikävä kyllä näin! Onneksi huoltomiehet olivat saaneet keskittimen kuntoon yön aikana.Diskosta puheenollen...

Tänä kesänä se oli yleisömenestys! Tanssijoita riitti lattian täydeltä, vaikka tanssilattialla tuntui happi loppuvan ja hiki noruvan. Pari nimeltä mainitsematonta valvojaa nähtiin esittämässä smooth movensa Macarenan tahtiin, kun taas toisaalla innokas tanssija nähtiin ottamassa lukua valvojien penkillä makuuasennossa. Useammalla oli tassut kipeinä tanssimisesta. Eräskin 5M ansaitsi jorausinnosta kunniakirjan!Kuten ennenkin, tänäkin vuonna jaettiin kunniakirjoja ansioituneille leiriläisille. Leiriolympialaisten voittajajoukkue oli nimeltään Teletapit. Onnea heille! Kunniakirjat saivat myös leirikasteen saaneet uudet leiriläiset.                        Alakuvassa leiriolympialaisissa ansioituneet joukkueet. 

Kunniakirjoja jaettiin muun muassa kasteliinahuollosta, tsempparille, sinnikkäälle sukeltajalle ja Arssu sai vihdoinkin Reippaan Leirikonkarin kunniakirjan! :D
Tässä Reippaat leiriläiset -kunniakirjan saanut luokka. 
Yhteen hiileen puhaltavat -kunniakirjan saanut luokka!

Ja tietenkin Leirin Bilehileet -kunniakirjan saanut luokka!
Lopulta sitten oli se, mitä varten leiriläiset viettivät aikaa musiikintunneilla: LOPPUKONSERTTI. Marjan luokka sai aloittaa.
Marjan luokan jälkeen esiintyi leirillä ensimmäisen kerran tällä kokoonpanolla aloittanut Alakoulun suurkuoro Villen ja Ann-Marin johdolla. 

Tässä  alla olevalla videolla soi Poijjaat komiasti.

Lopuksi opettajat laskivat lipun leirin päättymisen merkiksi. Bussit saapuivat ja veivät soittimet ja osan oppilaista takaisin Kuusankoskelle. 

Leirin johtaja (takana keskellä) ja valvojat (takavasemmalta) Iiro, Milla, Annina, (etuvasemmalta) Tanja,Arssu, Susanna, Minna, Satu, Tea ja Sirpa. Kiitos!