KuMuTu ry

Kuusankosken Musiikkiluokkien Tukiyhdistys
 

KUUSANKOSKEN MUSIIKKILUOKKIEN KESÄLEIRI PUHJONRANNASSA 25.07 - 28.07.2019 KESÄLEIRIN OHJELMA 

  

 10.00 Kokoontuminen Keskustan koululle 

 

 12.30 Lounas 13.30 Musiikkitunti (välituntivalvonta Terhi ja Eetu) 

 

 15.00 Siirtyminen linja-autolla Puhjonrantaan 

 

 16.00 – 17.30 Lipun nostaminen (5M), laulu, henkilöstön esittely, turvallisuusasiat, huoneisiin siirtyminen ja tutustuminen leirialueeseen 

 

18.00 – 20.30 Majoitusjärjestelyt, uimista/sauna (klo 18-20) ja muuta vapaa-aikaa 

 

 21.00 Lipun lasku (vain lipunlaskijat/5M) ö

 

 21.40 Omiin huoneisiin 

 

 26.07. Perjantai 

 

 08.30 Aamiainen 

 

 09.30 – 11.45 Musiikkitunnit 

 

 12.30 - 14.00 Musiikkitunnit 

 

 15.00 - 17.30 Leirikisa huoneryhmittäin (kilpailu) - 5M klo 15.00-15.50 - 4M klo 15.50-16.40 - 3M klo 16.40-17.30 - odottavalla luokalla vapaa-aikaa (mahdollisuus uida/saunoa klo 15-17) 17.30 Päivällinen 

 

 20.00 Iltapala (5M ruokalassa ja 3M grillivajalla ja 4M kodalla) 

 

 21.00 - 21.40 Vapaa-aikaa ja valmistautumista hiljaisuuteen (iltapesut, yms.)

 

 22.00 HILJAISUUS 

 

 08.00    Herätys 

 

 09.20 Lipun nosto (3M) ja päivän aloitus 

 

 12.00 Lounas 

 

 14.30 Välipala 

 

 17.30 Päivällinen 

 

 19.15 – 22.00 DISCO, 5M järjestää 

 

 21.00 Iltapala majoitustiloissa 

 

 22.30 HILJAISUUS 

 

 08.00    Herätys 

 

 09.00 Vuodevaatteiden viikkaaminen ja pakkaaminen 

 

 09.30 - 11.30 Musiikkitunnit 

 

 12.30 - 13.15 Loppujen tavaroiden pakkaaminen ja huoneiden siivous 

 

 14.00 Loppukonsertti 

 

 15.00 Siirtyminen Keskustan koululle Pieniä muistoja Puhjonarannan kesäleiriltä 26.-28.7.2018

Saavuimme helteisen kesän helteisenä aamuna Puhjonrantaan into pinkeänä, ensimmäisen leiripäivän virkeydellä. Olikohan kukaan osannut nukkua yöllä jännitykseltään? Leiri alkoi majoitustilojen valtauksella ja leirilounaalla. Nostimme Suomen lipun salkoon merkiksi siitä että olimme paikalla leirimielellä.

 


Sitten alkoivat touhut ennen huveja. 


 

 

 

Oikealla alakoulun aloittelevan suurkuoron tyyli touhuilusta ja alhaalla tulevien nelosten touhuilu. 


Ja sitten valvojien esimerkki hellepäivän touhuilusta. Melko reilua... 
Onneksi Puhjonrannassa on loistava uimaranta. Kesäkelit hellivät meitä lähes koko leirin ajan. Ensimmäisenä iltana saimme koko taivaan täydeltä vettä ja ukkosmyrskyä niskaan puolen tunnin ajan niin, että kahlasimme nilkkoja myöten vilvoittavassa kesäpurossa päivälliseltä majoitustiloihin. Pojat kävivät uimassa lätäköissä, koska uimavalvoja ei ollut vielä valmiina rannassa. Eikä tietenkään ukonilmalla saa mennä järveen.

Hellekelit tekivät leirikasteista siedettäviä, ehkä jopa toivottuja. Vasemmalla leirinjohtaja Millan kaste. 

Milla joutui yllätetyksi kesken alueen esittelyn, kun Arssu päätti, että leirinjohtajan kasteen aika on koittanut. Nöyrästi Milla astui lankulle (laiturille), kun Arssu lempein ottein viskasi hänet Rapojärveen. 
Ensimmäisenä iltana Ann-Mari sai vahvistekasteen "20 kertaa kesäleirillä" -vuosijuhlan kunniaksi omilta luokkalaisiltaan. Vesi oli kuulemma ihanan virkistävää. Mitä nyt toinen kenkä meinasi saada oman kasteensa samalla. Joku sen onneksi lennosta nappasi Ann-Marin jalasta, niin oli vauhdikas kaste tämä.Tärkeä leirikaste oli myös Marjalla, joka kastettiin nyt ensimmäisen leirinsä kunniaksi, ensimmäistä kertaa...  Saattoipa olla, että erityisasemastaan johtuen, muutama kasteämpäri oli täytetty kylmällä kaivovedellä. Näin kertoo leirilegenda.


Keleistä johtuen uiminen ja vesileikit ja kaiken maailman hypyt laiturin päästä ja sylistä olivat kaikille mieleen, erillisiä vesipetoja ei ollut. Leiriläisetkin saivat siis kastautua useita kertoja päivässä; Nimittäin liian vähän on tullut uitua, jos tukka on ehtinyt välissä kuivamaan. Uikkarit ja pyyhkeet eivät olleet hyvistä yrityksistä huolimatta kuivia kuin korkeintaan aamuisin.


Tässä on pistetty pystyyn Rapojärvi spa. Leiriläiset löysivät pohjasta savea, joka sitten tietenkin hierottiin naamoihin, kauneus kirkkaana mielessä. Tanjan pikaisen tutkimuksen mukaan savi oli ihan terveen näköistä, eikä se edes haissut pahalle. 
Joka aamuinen lipunnosto päivänalkamisen merkiksi... Tässä 3M:n, tulevan 4M:n Kerttu ja Kerttu nostamassa toisena päivämä lippua Jaakko-kullan tahtiin.Yrjöpyörä oli kovasti käytössä. Jos se tukka ei muuten kuivanut, niin viimeistään tässä... Tänä vuonna kukaan ei yrjönnyt pyörittyään yrjöpyörässä, mutta muutamalla tuli selvästi huono olo, joten diskoiltana yrjöpyörään ilmestyi jeesusteipit epäkuntoisuuden merkiksi. Pyörän keskipakoiskeskitin oli jumittunut. Ikävä kyllä näin! Onneksi huoltomiehet olivat saaneet keskittimen kuntoon yön aikana.Diskosta puheenollen...

Tänä kesänä se oli yleisömenestys! Tanssijoita riitti lattian täydeltä, vaikka tanssilattialla tuntui happi loppuvan ja hiki noruvan. Pari nimeltä mainitsematonta valvojaa nähtiin esittämässä smooth movensa Macarenan tahtiin, kun taas toisaalla innokas tanssija nähtiin ottamassa lukua valvojien penkillä makuuasennossa. Useammalla oli tassut kipeinä tanssimisesta. Eräskin 5M ansaitsi jorausinnosta kunniakirjan!Kuten ennenkin, tänäkin vuonna jaettiin kunniakirjoja ansioituneille leiriläisille. Leiriolympialaisten voittajajoukkue oli nimeltään Teletapit. Onnea heille! Kunniakirjat saivat myös leirikasteen saaneet uudet leiriläiset.                        Alakuvassa leiriolympialaisissa ansioituneet joukkueet. 

Kunniakirjoja jaettiin muun muassa kasteliinahuollosta, tsempparille, sinnikkäälle sukeltajalle ja Arssu sai vihdoinkin Reippaan Leirikonkarin kunniakirjan! :D
Tässä Reippaat leiriläiset -kunniakirjan saanut luokka. 
Yhteen hiileen puhaltavat -kunniakirjan saanut luokka!

Ja tietenkin Leirin Bilehileet -kunniakirjan saanut luokka!
Lopulta sitten oli se, mitä varten leiriläiset viettivät aikaa musiikintunneilla: LOPPUKONSERTTI. Marjan luokka sai aloittaa.
Marjan luokan jälkeen esiintyi leirillä ensimmäisen kerran tällä kokoonpanolla aloittanut Alakoulun suurkuoro Villen ja Ann-Marin johdolla. 

Tässä  alla olevalla videolla soi Poijjaat komiasti.

Lopuksi opettajat laskivat lipun leirin päättymisen merkiksi. Bussit saapuivat ja veivät soittimet ja osan oppilaista takaisin Kuusankoskelle. 

Leirin johtaja (takana keskellä) ja valvojat (takavasemmalta) Iiro, Milla, Annina, (etuvasemmalta) Tanja,Arssu, Susanna, Minna, Satu, Tea ja Sirpa. Kiitos!